Köttfärs grundrecpet:
1 kg blandfärs (eller nöt om du vill det. Jag använder 50/50)
3 tsk salt
1,5 dl ströbröd
3 dl vätska (vatten, mjölk, jag använder solhavre så det blir mjölkfritt)
2 ägg
2 krm kryddpeppar
2 krm vitpeppar
2 msk lök
1. Låt ströbrödet svälla i vätskan en stund.
2. Lägg i salt och färs, blanda väl.
3. Rör ner ägg, peppar och lök.
4. provstek
OBS!!! Om färsen blandas för länge blir den seg.
Om du vill så stek dina köttbullar. Jag brukar baka mina i ugnen.
225 grader på smord- eller bakpappersklädd plåt i 20-25 minuter beroende på storlek.
Lycka till!!
1 kg blandfärs (eller nöt om du vill det. Jag använder 50/50)
3 tsk salt
1,5 dl ströbröd
3 dl vätska (vatten, mjölk, jag använder solhavre så det blir mjölkfritt)
2 ägg
2 krm kryddpeppar
2 krm vitpeppar
2 msk lök
1. Låt ströbrödet svälla i vätskan en stund.
2. Lägg i salt och färs, blanda väl.
3. Rör ner ägg, peppar och lök.
4. provstek
OBS!!! Om färsen blandas för länge blir den seg.
Om du vill så stek dina köttbullar. Jag brukar baka mina i ugnen.
225 grader på smord- eller bakpappersklädd plåt i 20-25 minuter beroende på storlek.
Lycka till!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar